Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki keks świetnie smakuje na ciepło,na zimno oraz z sałatkami czy dipami.
 
         
         
        Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1433
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5951
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8876
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18752
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1433
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5951
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8876
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18752
 
         
         
                Składniki
1. Warzywa oczyścić,paprykę i cukinię pokroić w kostkę a pora w krążki. Poddusić na odrobinie oliwy aż zmiękną. Odstawić do wystygnięcia. Ser i szynkę pokroić na małe kwadraciki. 2. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,dodać jajka,mleko,oliwę,zioła,sól i pieprz. Wszystko wymieszać energicznie łyżką. Do powstałego ciasta dodać warzywa,ser, szynkę i wymieszać. 3. Do blaszki keksowej ( 26x12) wyłożonej papierem do pieczenia ,przełożyć powstałe ciasto.Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 45 minut.