Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbaska świąteczna nie musi być nudna. Można ją podać z kremem chrzanowo buraczkowym. Polecam jako przekąskę na świątecznym stole. Na talerzu jest zielono i wiosennie.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 836
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 708
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4525
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 836
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 708
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4525
Składniki
Kiełbasy kroję wzdłuż na pół, układam na folii aluminiowej zawijam i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni na 20 minut.W tym czasie gotuję jajka na twardo i studzę. Do wysokiego pojemnika przekładam połowę serka, dodaję chrzan, sól, pieprz, i żółtka. Miksuję blenderem. Na wystudzonych kiełbaskach za pomocą szprycy wyciskam krem chrzanowy. Do tego samego pojemnika przekładam resztę serka, dodaję białka, pokrojonego buraka obranego. Kawałek buraka zostawiam do dekoracji. Miksuję blenderem, doprawiam sola, pieprzem. Krem wyciskam za pomocą szprycy. Kiełbaski dekoruję rzeżuchą, natką i szczypiorkiem oraz kawałkami buraka.