Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbaska świąteczna nie musi być nudna. Można ją podać z kremem chrzanowo buraczkowym. Polecam jako przekąskę na świątecznym stole. Na talerzu jest zielono i wiosennie.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 487
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 929
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 225
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 487
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 929
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 225
Składniki
Kiełbasy kroję wzdłuż na pół, układam na folii aluminiowej zawijam i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni na 20 minut.W tym czasie gotuję jajka na twardo i studzę. Do wysokiego pojemnika przekładam połowę serka, dodaję chrzan, sól, pieprz, i żółtka. Miksuję blenderem. Na wystudzonych kiełbaskach za pomocą szprycy wyciskam krem chrzanowy. Do tego samego pojemnika przekładam resztę serka, dodaję białka, pokrojonego buraka obranego. Kawałek buraka zostawiam do dekoracji. Miksuję blenderem, doprawiam sola, pieprzem. Krem wyciskam za pomocą szprycy. Kiełbaski dekoruję rzeżuchą, natką i szczypiorkiem oraz kawałkami buraka.