Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne i smaczne kotlety na obiad.
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1237
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 699
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 46
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 205
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1237
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 699
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 46
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 205
Składniki
Wykonanie: Kaszę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu i odłożyć do wystudzenia. Marchewkę obrać, pokroić w drobną kostkę i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na maśle razem z posiekanym czosnkiem. Do kaszy dodać ugotowaną, odcedzoną na sicie marchewkę, cebulę z czosnkiem, jajka, zioła, posiekaną natkę pietruszki i pokrojonym w drobną kostkę boczkiem i żółtym serem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Formować na dłoni małe kotlety, maczać w jaku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać do drugiego dania z sosem pieczarkowym. SMACZNEGO.