Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z kaszy kuskus

Kotlety z kaszy kuskus

Autor:

Przepisów i artykułów: 2288 Ocena: 14359

Dodano:

Odsłon: 23383

Wyborne i smaczne kotlety na obiad.

Składniki

  • Składniki:
  • Kasza kuskus sucha ¾ szklanki
  • Marchewka 2 szt.
  • Cebula biała ½ szt.
  • Kmin rzymski mielony ½ łyżeczki
  • Majeranek 1 łyżeczka
  • Natka pietruszki posiekana 2 łyżki
  • Czosnek 2 ząbki
  • Jajka 3 szt.
  • Ser żółty 5 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia
  • Boczek gotowany wędzony 10 dag
  • Bułka tarta do panierki
  • Jajko do maczania 2 szt.
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kaszę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu i odłożyć do wystudzenia. Marchewkę obrać, pokroić w drobną kostkę i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na maśle razem z posiekanym czosnkiem. Do kaszy dodać ugotowaną, odcedzoną na sicie marchewkę, cebulę z czosnkiem, jajka, zioła, posiekaną natkę pietruszki i pokrojonym w drobną kostkę boczkiem i żółtym serem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Formować na dłoni małe kotlety, maczać w jaku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać do drugiego dania z sosem pieczarkowym. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 23 listopada 2018 Ulubione kotleciki "śmieciary", wszystko można do nich "włożyć" i zawsze będą smaczne. Pysznościowe :):)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń