Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 141
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 429
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 355
Sałatkę z rukolą, gruszką i serem pleśniowym zrobisz błyskawicznie. Łączy w...
Odsłon: 94
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 141
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 429
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 355
Sałatkę z rukolą, gruszką i serem pleśniowym zrobisz błyskawicznie. Łączy w...
Odsłon: 94
Składniki
Kaszę jęczmienną opłukałem, zalałem wodą (pół szklanki), odstawiłem. Umyte udka włożyłem do garnka, zalałem wodą. Dodałem pokrojone: w talarki marchewkę, pietruszkę w słupki, na kawałki seler, por w całości, listek laurowy, ziele angielskie oraz posiekany czosnek. Gotowałem 20 minut. Dodałem następnie obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kaszę wraz z wodą, w którą była zalana. Gotowałem pół godziny. Wyjąłem udka, oddzieliłem mięso od kości, zdjąłem skórę, pokroiłem, wrzuciłem do zupy, dodałem połowę majeranku, gotowałem 10 minut, doprawiłem solą i pieprzem. Zupę podałem posypaną majerankiem.