Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kubeczkowe ciasto jogurtowe z czereśniami
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666253
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 79
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 525
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5731
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 975
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666253
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 79
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 525
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5731
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 975
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Składniki
W misce mieszamy jajka z jogurtem oraz olejem. W osobnej misce łączymy suche składniki: przesianą mąkę, cukier, proszek do pieczenia. Mokre składniki przelewamy do suchych i delikatnie mieszamy składniki. Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Czereśnie wypestkować a następnie posypać odrobiną mąki pszennej wymieszanej z ziemniaczaną ( ok. pół łyżeczki każdej mąki). Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 35 minut. Po przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem.