Do góry

Przetwory Przepis na:

Kurki z papryką na zimę

Kurki z papryką na zimę

Autor:

Przepisów i artykułów: 2211 Ocena: 13071

Dodano:

Odsłon: 2201

Wspaniała zakąska do napojów wyskokowych.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kurki dokładnie oczyścić i umyć. Paprykę obrać z nasion, pokroić w paski razem z cebulą. Zagotować ½ l wody z kwaskiem i solą, włożyć kurki i gotować 15 minut. Następnie włożyć papryki i cebule i gotować 5 minut po czym odcedzić.
    Zagotować 1 ½ l wody z przyprawami, dodać sól, cukier i ocet. Do słoiczków nakładać grzyby z papryką i cebulą- zalać zalewą, zamknąć słoje i pasteryzować 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń