Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała zakąska do napojów wyskokowych.
Zdrowe, proste w przygotowaniu, a jakie smaczne. Takie właśnie jest danie z m...
Odsłon: 203
Przepis na wyśmienite, idealnie kruche faworki, z dużą ilością żółtek, bez ko...
Odsłon: 138
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 128
Zdrowe, proste w przygotowaniu, a jakie smaczne. Takie właśnie jest danie z m...
Odsłon: 203
Przepis na wyśmienite, idealnie kruche faworki, z dużą ilością żółtek, bez ko...
Odsłon: 138
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 128
Składniki
Wykonanie: Kurki dokładnie oczyścić i umyć. Paprykę obrać z nasion, pokroić w paski razem z cebulą. Zagotować ½ l wody z kwaskiem i solą, włożyć kurki i gotować 15 minut. Następnie włożyć papryki i cebule i gotować 5 minut po czym odcedzić. Zagotować 1 ½ l wody z przyprawami, dodać sól, cukier i ocet. Do słoiczków nakładać grzyby z papryką i cebulą- zalać zalewą, zamknąć słoje i pasteryzować 10 minut.