Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć nie pijam kawy, lubię kawowe wypieki:). Zapraszam na pyszną, łaciatą babkę z wyraźnym kawowym posmakiem!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 188
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 390
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1803
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3389
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26926
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 188
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 390
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1803
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3389
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26926
Składniki
Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. Masło/margarynę w temperaturze pokojowej miksujemy wraz z cukrem i cukrem waniliowym do powstania puszystego puchu. Nadal miksując dodajemy jajka. Następnie dodajemy w dwóch partiach na zmianę mąkę z proszkiem i solą oraz mleko.
Ciasto dzielimy na dwie równe części. Do jednej dodajemy 5 łyżeczek kawy rozpuszczalne (jeśli ciasto zbyt mocno się zagęści dolewamy odrobinę mleka), miksujemy do połączenia składników. Drugą pozostawiamy bez dodatków. Keksówkę (u mnie 12x30cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy na zmianę po czubatej łyżce jasnego i ciemnego ciasta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.