Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polska kuchnia jest najlepsza. Może czasami wynosi się to z domu, może po prostu coś zasmakuje. Jednak często wracam do tych smaków.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 832
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 237
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31478
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 832
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 237
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31478
Składniki
Makaron ugotowałem z przepisu zawartego na opakowaniu. Przelałem zimną wodą i odcedziłem. Kapustę posiekałem przełożyłem do rondla. Dolałem zimnej wody (ok. 100 ml), wrzuciłem liść laurowy i dusiłem na wolnym ogniu do miękkości kapusty. Odparowałem nadmiar płynów. Posiekaną cebulę zeszkliłem na oleju, dodałem drobno pokrojony boczek, chwilę podsmażyłem. Dodałem do kapusty. Doprawiłem do smaku kminkiem, solą i pieprzem. Do całości dodałem łazanki, chwilę razem podsmażałem.