Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś w imbirze i soku z cytryny

Łosoś w imbirze i soku z cytryny

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2175

Dodano:

Odsłon: 8092

Szybki pomysł na obiad

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kawałki łososia posolić i popieprzyć z obu stron. Rozgrzać w patelni olej, smażyć w nim łososia na średnim ogniu przez 4 minuty. Imbir obrać i pokroić w cieniutkie plasterki - tyle, by otrzymać zawartość 1 płaskiej łyżki. Gdy łosoś się dobrze zarumieni, odwrócić go na drugą stronę, posypać imbirem, wlać sok z 1/2 cytryny, smażyć 1 min, posypać natką i koperkiem, dolać resztę soku z cytryny, przykryć i dusić jeszcze 2 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń