Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki pomysł na obiad
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1321
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 227
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1321
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 227
Składniki
Kawałki łososia posolić i popieprzyć z obu stron. Rozgrzać w patelni olej, smażyć w nim łososia na średnim ogniu przez 4 minuty. Imbir obrać i pokroić w cieniutkie plasterki - tyle, by otrzymać zawartość 1 płaskiej łyżki. Gdy łosoś się dobrze zarumieni, odwrócić go na drugą stronę, posypać imbirem, wlać sok z 1/2 cytryny, smażyć 1 min, posypać natką i koperkiem, dolać resztę soku z cytryny, przykryć i dusić jeszcze 2 min.