Do góry

Dodatki Przepis na:

Lukier pomarańczowy (ucierany)

Lukier pomarańczowy (ucierany)

Autor:

Przepisów i artykułów: 2105 Ocena: 47063

Dodano:

Odsłon: 3126

Polewa do ciasta mega słodka i mega pomarańczowa.

Składniki

  • 150 g cukru pudru
  • 100 g cukru
  • 2 pomarańcze
  • olejek pomarańczowy
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pomarańcze sparzamy wrzątkiem ,skórkę ścieramy i razem z sokiem z wyciśniętych pomarańczy dajemy do rondelka. Następnie wsypujemy cukier (ciągle mieszamy) ,gotujemy do momentu ,aż zacznie gęstnieć. Cukier puder wsypujemy do miski obrotowej i na wolnych obrotach zaczynamy ucierać ,powoli wlewając syrop pomarańczowy oraz odrobinę olejku pomarańczowego. Polewamy ciasto jeszcze ciepłą masą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń