Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polewa do ciasta mega słodka i mega pomarańczowa.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1075
Polecam.
Odsłon: 1053
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1124
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1075
Polecam.
Odsłon: 1053
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1124
Składniki
Pomarańcze sparzamy wrzątkiem ,skórkę ścieramy i razem z sokiem z wyciśniętych pomarańczy dajemy do rondelka. Następnie wsypujemy cukier (ciągle mieszamy) ,gotujemy do momentu ,aż zacznie gęstnieć. Cukier puder wsypujemy do miski obrotowej i na wolnych obrotach zaczynamy ucierać ,powoli wlewając syrop pomarańczowy oraz odrobinę olejku pomarańczowego. Polewamy ciasto jeszcze ciepłą masą.