Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10258
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2896
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1997
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 761
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10258
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2896
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1997
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 761
Składniki
Składniki na blachę 42/30 cm., wykonanie biszkoptu; Białka ubić na sztywno dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem. Na końcu kakao i delikatnie wymieszać. Wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 160 * ok 20 minut. wykonanie bezy; Białka ubić na sztywno dodawać stopniowo cukier i szczyptę soli. Masa ma być gęsta i szklista. Pod koniec wsypać skrobię. Piec w 140* ok. 50 minut. Po upieczeniu otworzyć lekko piekarnik i studzić przy otwartych drzwiczkach. wykonanie galaretki; Wodę z cukrem zagotować, następnie wsypać proszek galaretek. Dobrze wymieszać. Przestudzić. Jeśli damy mrożone maliny, galaretka zacznie szybciej tężeć. Dzięki temu uzyskamy szybszy efekt. wykonanie kremu. śmietankę miksujemy na sztywno, stopniowo dodajemy serek mascarpone i cukier puder.