Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11886
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16205
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5162
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11886
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16205
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5162
Składniki
Składniki na blachę 42/30 cm., wykonanie biszkoptu; Białka ubić na sztywno dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem. Na końcu kakao i delikatnie wymieszać. Wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 160 * ok 20 minut. wykonanie bezy; Białka ubić na sztywno dodawać stopniowo cukier i szczyptę soli. Masa ma być gęsta i szklista. Pod koniec wsypać skrobię. Piec w 140* ok. 50 minut. Po upieczeniu otworzyć lekko piekarnik i studzić przy otwartych drzwiczkach. wykonanie galaretki; Wodę z cukrem zagotować, następnie wsypać proszek galaretek. Dobrze wymieszać. Przestudzić. Jeśli damy mrożone maliny, galaretka zacznie szybciej tężeć. Dzięki temu uzyskamy szybszy efekt. wykonanie kremu. śmietankę miksujemy na sztywno, stopniowo dodajemy serek mascarpone i cukier puder.