Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini pączki serowe - proste i smaczne
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6783
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8536
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 149
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1094
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6783
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8536
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 149
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1094
Składniki
W misce rozgniatamy ser za pomocą tłuczka do ziemniaków lub widelca. Dodajemy pozostałe składniki: przesianą mąkę, jajka lub same żółtka, cukry, sodę, proszek do pieczenia, śmietanę oraz ocet. Zagniatamy ciasto. Wychodzi dość klejące. Ręce posypuje niewielką ilością mąki i formuje niewielkie kulki. ( Pamiętajcie, że urosną podczas pieczenia). Wrzucać kulki do rozgrzanego oleju i smażyć na średnim ogniu na złoty kolor ( Ogień nie może być zbyt mocny, gdyż pączki w środku mogą okazać się surowe). Gotowe wyjąć na ręcznik papierowy. Na koniec posypać cukrem pudrem lub lukrem. Smacznego! *szklanka 250 ml