Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny z brzoskwiniami
Artykuł sponsorowany
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 483
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15415
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3287
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 483
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15415
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3287
Składniki
Białka ubić na sztywno, dodać mleko i zmiksować. Dodać cukier, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą, krótko zmiksować – masa może pozostać lekko grudkowata. Na koniec dodać pokrojoną brzoskwinię i rodzynki, wymieszać łyżką.
Ciasto przelać do natłuszczonych foremek na muffiny (najlepiej silikonowych)
Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 150 stopni.
Do rozgrzanego urządzenia wstawić foremki z ciastem. Ustawić czas na 20 minut, zamknąć urządzenie i kontynuować pieczenie do momentu aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.
Muffiny ostudzić, przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Wskazówka: Do przygotowania muffinek w urządzeniu Airfryer warto wykorzystać usztywnione papilotki lub sztywne foremki silikonowe.