Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki z serkiem, naleśniki polane sosem słodko – kwaśnym, takie połączenie sprawia że danie jest przepyszne. Zachęcam do zrobienia bo warto .
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13146
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2509
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3662
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4586
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13146
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2509
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3662
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4586
Składniki
1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą, dokładnie mieszając tak żeby nie powstały grudki.
2. Następnie smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju lub na naleśnikarce.
3. Cebule obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Następnie dokładamy serki topione i prużymy do chwili kiedy się rozpuszczą.
7. Gotowy farsz nakładamy na każdy naleśnik.
8. Składamy w kwadraty.
9. Układamy w naczyniu żaroodpornym
10. Polewamy sosem słodko – kwaśnym.
11. Na koniec ścieramy ser na tarce o dużych oczkach i posypujemy nim sos.
12. Zapiekamy 10 minut w 180°C. 13. Naleśniki gotowe. 14. Smacznego.