Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna i aromatyczna nalewka o super kolorze:)
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 800
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 161
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 800
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 161
Składniki
Gruszki trzeba obrać pokroić w ćwiartki i usunąć gniazda nasienne wkładamy do słoja zasypujemy cukrem,zamykamy odstawiamy na 4 dni,pamiętamy aby codziennie potrząsnąć słojem.Po 4 dniach dodajemy laskę wanilii i skórkę z jednej sparzonej pomarańczy zalewamy alkoholami i szczelnie zamkamy na miesiąc.Po tym czasie całość filtrujemy owoce wyciskamy wlewamy do butelek i odstawiamy na miesiąc.Owoce można zjeść ale uwaga bardzo uderzają do głowy :)