Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze ogórki zawsze smakują i to takie lekko ukiszone, po 24 godzinach kiszenia.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19182
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1641
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232064
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19182
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1641
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232064
Składniki
Ogórki dokładnie myjemy i układamy w słoju, na przemian, warstwa ogórków parę łodyg kopru, chrzanu i czosnek (ja kroję w plastry całą główkę czosnku).
W garnczku w 0,5 litra wody rozpuszczam 1 łyżkę stołową soli i zaparzam 2 garście suszonych łodyg kopru, próbuję smak, studzę i zalewam ogórki, zakręcam słój. Po 24 godzinach już są dobre, niektórzy dłużej czekają. :)