Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze ogórki zawsze smakują i to takie lekko ukiszone, po 24 godzinach kiszenia.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24983
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24983
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 119
Składniki
Ogórki dokładnie myjemy i układamy w słoju, na przemian, warstwa ogórków parę łodyg kopru, chrzanu i czosnek (ja kroję w plastry całą główkę czosnku).
W garnczku w 0,5 litra wody rozpuszczam 1 łyżkę stołową soli i zaparzam 2 garście suszonych łodyg kopru, próbuję smak, studzę i zalewam ogórki, zakręcam słój. Po 24 godzinach już są dobre, niektórzy dłużej czekają. :)