Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To już ostatnie tego lata ;( Postanowiłam więc dać czadu i dodać "nieco" więcej chrzanu niż zwykle.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2522
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 407
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 194
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 751
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2522
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 407
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 194
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 751
Składniki
Ogórki myjemy i osuszamy. Obieramy ząbki czosnku i korzeń chrzanu. Chrzan kroimy w nieduże kawałki. Na dnie słoika układamy połowę kopru, czosnku i chrzanu, ciasno wkładamy ogórki, kolejna warstwę czosnku i chrzanu, resztę ogórków i po bokach upychamy resztę kopru.
Wodę z sola zagotowujemy i przestudzamy. Zalewamy ogórki tak, żeby całość była zakryta. Przykrywamy wieczkiem, albo talerzykiem, odstawiamy i czekamy ;)
Jak dla mnie najlepsze są po ok. 48 godzinach. Uwaga: z ta ilością chrzanu im dłużej stoją tym są bardziej pikantne.