Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem zamiast jajecznicy na śniadanie można pokusić się na przygotowanie omleta, jest równie smaczny i pożywny.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3999
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29426
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 178
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18860
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 794
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3999
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29426
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 178
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18860
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 794
Składniki
Jajka roztrzepujemy z mlekiem. Czosnek siekamy drobno, szpinak szatkujemy, a pomidorki kroimy na ćwiartki. Na rozgrzane masło wrzucamy posiekany czosnek i szpinak, solimy do smaku. Podsmażamy, aż szpinak zmięknie, a następnie dodajemy pokrojone pomidorki i jeszcze chwilę podgrzewamy. Całość zalewamy roztrzepanymi jajkami, przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy na wolnym ogniu ok. 4-5 minut, odwracamy na drugą stronę i dosmażamy. Przekładamy na talerz i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.