Do góry

Śniadania Przepis na:

Omlet ze szpinakiem i pomidorkami

Omlet ze szpinakiem i pomidorkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 593

Dodano:

Odsłon: 324

Czasem zamiast jajecznicy na śniadanie można pokusić się na przygotowanie omleta, jest równie smaczny i pożywny.

Składniki

  • 2 duże jajka
  • 4 łyżki mleka
  • 1 łyżeczka masła
  • garść świeżego szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • sól do smaku
  • szczypiorek do podania (można pominąć)
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka roztrzepujemy z mlekiem.

    Czosnek siekamy drobno, szpinak szatkujemy, a pomidorki kroimy na ćwiartki.

    Na rozgrzane masło wrzucamy posiekany czosnek i szpinak, solimy do smaku. Podsmażamy, aż szpinak zmięknie, a następnie dodajemy pokrojone pomidorki i jeszcze chwilę podgrzewamy.

    Całość zalewamy roztrzepanymi jajkami, przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy na wolnym ogniu ok. 4-5 minut, odwracamy na drugą stronę i dosmażamy.

    Przekładamy na talerz i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń