Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś rybnie za sprawą pożywnej i smakowtej pasty z makreli z dodatkiem papryki mielonej oraz aromatycznego czosnku niedźwiedziego. Pasta świetnie sprawdzi się jako dodatek do pieczywa, a także farsz do naleśników czy jajek. Polecam ją na śniadanie, gdyż dostarczy nam dużo kwasów omega 3 i 6, białka, a także doda wiele energii. Warto ją przygotować teraz, gdyż w makreli znajdziemy drogocenny selen - pierwiastek doskonale wpływający na naszą odporność i pracę serca. Selen świetnie reguluje ciśnienie i gospodarkę hormonalną oraz chroni przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Jeść tylko na zdrowie :)
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231614
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4890
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36029
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1321
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231614
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4890
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36029
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1321
        
        
                Składniki
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Makrelę dokładnie oczyszczamy z ości oraz skóry, a kawałki ryby przekładamy do naczynia, do którego dodajemy także pokrojone jajka, majonez, kurkumę oraz słodką paprykę mieloną. Zawartość naczynia miksujemy na jednolitą i gładką masę, a następnie dodajemy do niej pokrojone w drobną kosteczkę cebulę i kiszony ogórek oraz 1,5 łyżeczki czosnku niedźwiedziego. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem (czernym i cayenne). Gotową pastę podajemy z ulubionym pieczywem oraz świeżym oregano. Pastę możemy wykorzystać także jako farsz do wytrawnych naleśników lub dodatek do jajek. W sezonie możemy użyć także świeżego czosnku niedźwiedziego. Życzę smacznego! :)