Przekąski Przepis na:
Pasta twarogowa

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7292
Dodano: 29.06.2010
Odsłon: 19930
Składniki
- 25 dag sera bialego
- 1/2 szkl. wody z ogórków kiszonych
- 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
- koper - nać
- 5 rzodkiewiek
- 1 mała cebula
- sól, pieprz
- 2 jaja na twardo
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Ser oraz wodę ogórkową zmiksować na gładko, doprawić.
-
Koperek posiekać, jaja zetrzeć na grubej tarce,rzodkiewki i cebulę drobniutko pokroić.
-
Wszystko zmieszać ze sobą dokładnie i schłodzić.
-
W sam raz na śniadanie w gorący poranek - bo właśnie takie nadchodzą ....wreszcie.
Komentarze do przepisu (7)

polkangaroo 03 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Samo zdrowie.4 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 01 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Oliwio-winna na pewno nie na noc.4 Kto głosował? | Odpowiedz

anetalive 01 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Super przepis ;D4 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 01 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Super śniadanko ,też lubię taki chlebek i jeszcze z serkiem.........4 Kto głosował? | Odpowiedz

oliwia_winna 01 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
irma: no co ty (?); czosnek na śniadanie ???0 Kto głosował? | Odpowiedz

Mateusz15 01 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo smakowita taka pasta4 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 29 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Takie śniadanka to można jeść.Z wodą z ogórków kiszonych jeszcze nie robiłam pasty twarogowej - koniecznie muszę spróować , ale dodam ząbek czosnku, bo lubię dania z czosnkiem.. Pozdrawiam.4 Kto głosował? | Odpowiedz