Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta twarogowa

Przepis dnia 2010-07-01
Pasta twarogowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7177

Dodano:

Odsłon: 19450

mocno kwaskowa, super odświeżająca

Składniki

  • 25 dag sera bialego
  • 1/2 szkl. wody z ogórków kiszonych
  • 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
  • koper - nać
  • 5 rzodkiewiek
  • 1 mała cebula
  • sól, pieprz
  • 2 jaja na twardo
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ser oraz wodę ogórkową zmiksować na gładko, doprawić.

  2. Koperek posiekać, jaja zetrzeć na grubej tarce,rzodkiewki i cebulę drobniutko pokroić.

  3. Wszystko zmieszać ze sobą dokładnie i schłodzić.

  4. W sam raz na śniadanie w gorący poranek - bo właśnie takie nadchodzą ....wreszcie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 01 lipca 2010 Super śniadanko ,też lubię taki chlebek i jeszcze z serkiem.........

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 01 lipca 2010 irma: no co ty (?); czosnek na śniadanie ???

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 29 czerwca 2010 Takie śniadanka to można jeść.Z wodą z ogórków kiszonych jeszcze nie robiłam pasty twarogowej - koniecznie muszę spróować , ale dodam ząbek czosnku, bo lubię dania z czosnkiem.. Pozdrawiam.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń