Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-04-2019
Pasta z soczewicy, suszonych pomidorów i słonecznika
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 820
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9562
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 820
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9562
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Składniki
Soczewicę wypłukać na sicie pod bieżącą wodą. Wsypać do garnka zalać wodą ok. 1 cm ponad soczewicę. Ugotować do miękkości ok 15 minut. W razie konieczności podlać odrobiną wody. Ugotowaną soczewicę odstawić do przestudzenia. Następnie dodać pozostałe składniki i wszystko zblendować na jednolitą masę. W razie konieczności doprawić lub dodać olej z suszonych pomidorów jeśli pasta wyjdzie zbyt sucha. Smacznego!