Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całkiem smaczny pasztet z selera. Podane składniki na jedną keksówkę.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2537
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 275
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4352
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2537
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 275
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4352
Składniki
Seler należy zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno posiekać.. Wszystkie warzywa zalewamy 1,5 szklanki wody dusimy mniej więcej 30min.
Warzywa przekładamy na sitko o drobnych oczkach i zostawiamy do ostygnięcia (można to zrobić dzień wcześniej)
Czosnek przez chwilkę przesmażyć. Przestudzone warzywa mieszamy z bułką tartą, żółtkami, pianą z ubitych białek oraz z przyprawami i czosnkiem
Masę przekładamy do formy do pieczenia natłuszczonej olejem; Pieczemy przez ok. godzinę lub do momentu zrumienienia w 180oC.