Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochamy łączyć smak makaronu z innymi smakami. Tym razem w kremowej wersji z rzodkiewką. Komponuje się rewelacyjnie.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 57
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 132
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 385
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 250
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 57
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 132
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 385
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 250
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Rzodkiewki myjemy, kroimy w kostkę. W rondlu rozpuszczamy masło, wrzucamy rzodkiewki i dusimy pod przykryciem (na wolnym ogniu) ok. 10 min. Następnie dodajemy śmietanę, dokładnie rozprowadzamy, dusimy kilka minut, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy, podajemy z posiekaną natką.