Do góry

Dania główne Przepis na:

Penne z rzodkiewką

Penne z rzodkiewką

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1642 Ocena: 38038

Dodano: 22.06.2017

Odsłon: 2045

Kochamy łączyć smak makaronu z innymi smakami. Tym razem w kremowej wersji z rzodkiewką. Komponuje się rewelacyjnie.

Składniki

  • 300 g makaronu penne
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 łyżka masła
  • 150-200 ml słodkiej śmietany
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

    Rzodkiewki myjemy, kroimy w kostkę.
    W rondlu rozpuszczamy masło, wrzucamy rzodkiewki i dusimy pod przykryciem (na wolnym ogniu) ok. 10 min. Następnie dodajemy śmietanę, dokładnie rozprowadzamy, dusimy kilka minut, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy, podajemy z posiekaną natką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń