Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-11-2018
Idealna na gorąco jak i na zimno na kanapki. Polecam serdecznie.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8233
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2815
Polecam.
Odsłon: 1453
Polecam.
Odsłon: 430
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8233
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2815
Polecam.
Odsłon: 1453
Polecam.
Odsłon: 430
Składniki
Marynata, do naczynia żaroodpornego wkładamy pomidory, wlewamy olej i wodę, wsypujemy wszystkie przyprawy i mieszamy. Wkładamy do marynaty mięso i nacieramy dokładnie, pomidory suszone powinny znajdować się na samy spodzie aby wchłonęły część wody i stały się bardziej delikatne. Całość odstawiamy do lodówki na całą noc, bądź na kilka godzin dla niecierpliwych. Następnie udo kładziemy na desce skórą do dołu i nakładamy pomidory suszone i przykrywamy drugim udem, wiążemy i formujemy pieczeń. Pieczemy w piekarniku góra, dól 150 stopni przez 2 godziny. Naczynie powinno być przykryte. Gotowe !!! Idealnie smakuje na gorąco z sosem własnym i dodatkami ale również na zimno jako wędlina.