Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-11-2018
Idealna na gorąco jak i na zimno na kanapki. Polecam serdecznie.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 93
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 782
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 491
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 373
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 93
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 782
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 491
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 373
Składniki
Marynata, do naczynia żaroodpornego wkładamy pomidory, wlewamy olej i wodę, wsypujemy wszystkie przyprawy i mieszamy. Wkładamy do marynaty mięso i nacieramy dokładnie, pomidory suszone powinny znajdować się na samy spodzie aby wchłonęły część wody i stały się bardziej delikatne. Całość odstawiamy do lodówki na całą noc, bądź na kilka godzin dla niecierpliwych. Następnie udo kładziemy na desce skórą do dołu i nakładamy pomidory suszone i przykrywamy drugim udem, wiążemy i formujemy pieczeń. Pieczemy w piekarniku góra, dól 150 stopni przez 2 godziny. Naczynie powinno być przykryte. Gotowe !!! Idealnie smakuje na gorąco z sosem własnym i dodatkami ale również na zimno jako wędlina.