Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Złociste kolby kukurydzy zapiekane z masłem w curry i chili z dodatkiem sosu serowego i aromatycznej kolendry.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14168
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1640
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16169
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6509
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14168
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1640
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16169
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6509
Składniki
Kukurydzę czyszczę i osuszam. Piekarnik rozgrzewam do 175 stopni Celsjusza. Masło roztapiam na patelni, przyprawiam solą, pieprzem, curry i chili. Na koniec dodaję kolendrę. Urywam 3 duże kawałki folii aluminiowej. Układam na nich kukurydzę i robię delikatne łódki. Smaruję i polewam dokładnie masłem. Zawijam szczelnie w folię, układam kolby w formie żaroodpornej i zapiekam 25-30 minut.
Jogurt naturalny mieszam z pesto, harissą i startym serem. Po około pół godzinie wyjmuję kukurydzę, delikatnie rozwijam folię, pozostawiając łódki i wylewam sos serowy. Zapiekam 10-15 minut.
Po około kwadransie wyjmuję ponownie naczynie z kukurydzą. Wyjmuję je z folii i układam w naczyniu. Posypuję gruboziarnistą solą i zapiekam jeszcze 10 minut. Podaję od razu, gorące.