Do góry

Przetwory Przepis na:

Pieczona papryka marynowana z czosnkiem

Pieczona papryka marynowana z czosnkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 6511

Dodano:

Odsłon: 16290

Przepis i wykonanie mojej mamy. Smak wspaniały!

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Umyte i osuszone papryki w całości (15 szt) ułożyć na blaszce do pieczenia. Piec 50 minut w 200 stopniach, aż skórka będzie czarna. Po wyjęciu przełożyć do garnka i szczelnie przykryć, aby papryki się zaparowały. Po około 30 minutach wyjąć i zdjąć skórkę. Pokroić papryki w paski, zlać sok, który z nich wyciekł. Wcisnąć 6 ząbków czosnku, dolać pół szklanki oliwy, doprawić do smaku solą. Papryki ułożyć w wyparzonych słoikach, zalać marynatą i pasteryzować 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 10 kwietnia 2013 świetna do wszystkiego od obiadu do sałatek i jako przegryzka pod wódeczkę ;-), zapisuje sobie przepis na czasy, kiedy papryka będzie tania i narobię zapasów, pozdrawiam ! :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń