Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis i wykonanie mojej mamy. Smak wspaniały!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12447
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13404
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5668
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12447
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13404
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5668
Składniki
Umyte i osuszone papryki w całości (15 szt) ułożyć na blaszce do pieczenia. Piec 50 minut w 200 stopniach, aż skórka będzie czarna. Po wyjęciu przełożyć do garnka i szczelnie przykryć, aby papryki się zaparowały. Po około 30 minutach wyjąć i zdjąć skórkę. Pokroić papryki w paski, zlać sok, który z nich wyciekł. Wcisnąć 6 ząbków czosnku, dolać pół szklanki oliwy, doprawić do smaku solą. Papryki ułożyć w wyparzonych słoikach, zalać marynatą i pasteryzować 20 minut.