Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis i wykonanie mojej mamy. Smak wspaniały!
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 32
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 523
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2001
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3990
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 32
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 523
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2001
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3990
Składniki
Umyte i osuszone papryki w całości (15 szt) ułożyć na blaszce do pieczenia. Piec 50 minut w 200 stopniach, aż skórka będzie czarna. Po wyjęciu przełożyć do garnka i szczelnie przykryć, aby papryki się zaparowały. Po około 30 minutach wyjąć i zdjąć skórkę. Pokroić papryki w paski, zlać sok, który z nich wyciekł. Wcisnąć 6 ząbków czosnku, dolać pół szklanki oliwy, doprawić do smaku solą. Papryki ułożyć w wyparzonych słoikach, zalać marynatą i pasteryzować 20 minut.