Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto lżejsza wersja popularnych, smażonych krokietów z pieczarkami, podawanych najczęściej do barszczu. Kompozycja doskonała:). Pieczone w niczym nie ustępują smażonym.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 248
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1031
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 55
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 248
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1031
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 55
Składniki
Wszystkie składniki umieszczamy w misce, miksujemy do dokładnego połączenia składników. Patelnię z nieprzywierającym dnem bardzo mocno rozgrzewamy, za pomocą chochelki wlewamy na nią ciasto. Smażymy z dwóch stron.
Cebulę drobno siekamy, podsmażamy na patelni. Dodajemy pieczarki starte na dużych oczkach tarki. Doprawiamy papryką, pieprzem i solą. Dusimy do odparowania wody, pieczarki powinny być suche.
Farsz nakładamy na środek naleśnika. Składamy najpierw boki a później górę i dół. Robimy tak z każdym naleśnikiem.
Tak przygotowane krokiety Maczamy w rozmąconym jajku, obtaczamy w bułce. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 stopni z termoobiegiem przez około 20 minut do zarumienienia.