Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z magazynu "Kuchnia". Świetna propozycja na ciepłe danie, również na zimną przekąskę.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9266
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 966
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1117
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9266
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 966
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1117
Składniki
Mięso nacieramy roztartymi ziołami i przyprawami, skórę naciągamy tak, aby mięso nie było odsłonięte, przypinamy wykałaczkami. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, układamy skórą do góry, skrapiamy roztopionym tłuszczem, zrumieniamy w piekarniku (220 °C), po czym lekko skrapiamy wodą i pieczemy w temperaturze 190°C. Śliwki zalewamy gorącą wodą, gdy napęcznieją, razem z pokrojonymi w ćwiartki jabłkami dodajemy do mięsa. Pieczemy do jego miękkości, pozostawiamy w wyłączonym piekarniku na kwadrans. Przed podaniem mięso oddzielamy od kości, kroimy na plasterki, dodajemy owoce i polewamy powstałym podczas pieczenia sosem.