Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne,soczyste ,dietetyczne.
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 34
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 126
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 34
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 126
Składniki
Pierś z kurczaka należy umyć i osuszyć. Czosnek obrać i drobno poszatkować.
Jogurt grecki połączyć z koperkiem,czosnkiem i przyprawami,dokładnie wymieszać.Włożyć do tego pierś z kurczaka i zostawić na 2h w lodówce.
Do małego rondelka nalać ok 30ml wody,podgrzać ,następnie przełożyć do tego pierś z jogurtem i przyprawami,dusić na małym ogniu aż pierś będzie gotowa ok 10 min ,od czasu do czasu mieszając.
Ja podałam z warzywami na parze!!!Pierś w smaku jest delikatnie kwaskowata od jogurtu i ma aromat koperku.