Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne,soczyste ,dietetyczne.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11295
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11295
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Pierś z kurczaka należy umyć i osuszyć. Czosnek obrać i drobno poszatkować.
Jogurt grecki połączyć z koperkiem,czosnkiem i przyprawami,dokładnie wymieszać.Włożyć do tego pierś z kurczaka i zostawić na 2h w lodówce.
Do małego rondelka nalać ok 30ml wody,podgrzać ,następnie przełożyć do tego pierś z jogurtem i przyprawami,dusić na małym ogniu aż pierś będzie gotowa ok 10 min ,od czasu do czasu mieszając.
Ja podałam z warzywami na parze!!!Pierś w smaku jest delikatnie kwaskowata od jogurtu i ma aromat koperku.