Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Capriciosa to najpopularniejsza, zaraz po maghericie pizza:). Jest w ofercie praktycznie każdej pizzeri, nie zapominajmy, że w prosty sposób możemy przygotować ją w domu! Zawsze są na niej sos pomidorowy, ser, szynka i pieczarki, w mojej wersji dodałam także czerwoną cebulę.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 730
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5385
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9201
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 110
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 86
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 730
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5385
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9201
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 110
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 86
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi.
Placek smarujemy koncentratem, posypujemy przyprawami. Układamy kolejno: starty ser mozzarella, pokrojone: szynkę, pieczarki i cebulę.
Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, aż brzegi się zarumienią.