Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na przekąskę lub na obiad. Pożywne i smaczne.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
W połowie wody rozpuszczamy drożdże ,mieszamy. Do mąki dodajemy drożdże ,resztę wody ,oliwę ,sól. Ciasto zagniatamy tak aby nie kleiło się do ręki. Pozostawiamy do wyrośnięcia. Następnie ciasto formujemy (na okrąg lub prostokąt-jak lubimy). Wierzch ciasta smarujemy sosem pomidorowym wymieszanym z posiekanym czosnkiem ,solą i pieprzem. Posypujemy posiekanym świeżym oregano ,połową mozzarelli ,układamy bakłażana (pokrojony na plastry) ,posypujemy posiekaną cebulą ,kładziemy pokrojonego pomidora ,pokrojoną w paski szynkę i posypujemy pozostałym serem. Zapiekamy przez 35 min w temperaturze 180°C.