Do góry

Dania główne Przepis na:

Placuszki z gotowanej kalarepki.

Placuszki z gotowanej kalarepki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 156 Ocena: 1838

Dodano:

Odsłon: 3789

Pyszne placuszki z gotowanej kalarepki. Usmażone na rumiano. Będą smacznym dodatkiem do drugiego dania. Zróbcie koniecznie.

Składniki

  • 2 średnie kalarepki
  • 1 jajko
  • pół szklanki bułki tartej
  • sól do smaku
  • olej do smażenia
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kalarepki obieramy i myjemy. Dajemy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól do smaku i gotujemy do miękkości. Ugotowaną kalarepkę studzimy i kroimy w plastry.

  2. Plastry kalarepki panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej. Odstawiamy na 15 minut do lodówki do stężenia panierki.

  3. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
    Podajemy, a ja smacznego życzę.



    Moje rady:
    Z przepisu wychodzi 2-3 porcje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń