Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako dodatek warzywny do obiadu, z botwiny można zrobić nie tylko zupę!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1475
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6002
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8891
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18847
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1475
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6002
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8891
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18847
Składniki
Użyłam kolorowej botwiny- buraczki nie muszą być duże. Umyłam ją.
Posiekałam ją. Posiekałam też koperek i pokroiłam czosnek na plasterki.
W rondlu podsmażyłam lekko czosnek, dodałam posiekaną botwinę i dodałam 2 łyżki wody, podkręciłam ogień i zakryłam rondel przykrywką. Po paru minutach botwina klapnie i zmięknie ale nie straci koloru.
Po wyłączeniu ognia dodałam do rondla śmietanę, koperek, sól i pieprz. Gotowe! Smacznego :)