Do góry

Dodatki Przepis na:

Podsmażana botwinka

Podsmażana botwinka

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 4018

Dodano:

Odsłon: 189

Jako dodatek warzywny do obiadu, z botwiny można zrobić nie tylko zupę!

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Użyłam kolorowej botwiny- buraczki nie muszą być duże.
    Umyłam ją.

  2. Posiekałam ją. Posiekałam też koperek i pokroiłam czosnek na plasterki.

  3. W rondlu podsmażyłam lekko czosnek, dodałam posiekaną botwinę i dodałam 2 łyżki wody, podkręciłam ogień i zakryłam rondel przykrywką.
    Po paru minutach botwina klapnie i zmięknie ale nie straci koloru.

  4. Po wyłączeniu ognia dodałam do rondla śmietanę, koperek, sól i pieprz.

    Gotowe!

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (36)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń