Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako dodatek warzywny do obiadu, z botwiny można zrobić nie tylko zupę!
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 133
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 32
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 138
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 528
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 4674
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 133
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 32
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 138
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 528
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 4674
Składniki
Użyłam kolorowej botwiny- buraczki nie muszą być duże. Umyłam ją.
Posiekałam ją. Posiekałam też koperek i pokroiłam czosnek na plasterki.
W rondlu podsmażyłam lekko czosnek, dodałam posiekaną botwinę i dodałam 2 łyżki wody, podkręciłam ogień i zakryłam rondel przykrywką. Po paru minutach botwina klapnie i zmięknie ale nie straci koloru.
Po wyłączeniu ognia dodałam do rondla śmietanę, koperek, sól i pieprz. Gotowe! Smacznego :)