Do góry

Przekąski Przepis na:

Pogacze - kluski pieczone kuchni węgierskiej

Pogacze - kluski pieczone kuchni węgierskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2044 Ocena: 10853

Dodano:

Odsłon: 11119

Pogacze to tradycyjne słone ciastka podawane w kuchni węgierskiej.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Twaróg rozgnieść dobrze widelcem, wymieszać z mąką, masłem i solą do smaku. Zagnieść ciasto, po czym chwilę schłodzić w lodówce.

  2. Następnie formować na dłoni kule i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lekko je spłaszczając.

  3. Posmarować rozmąconym żółtkiem, posypać startym serem. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń