Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pogacze to tradycyjne słone ciastka podawane w kuchni węgierskiej.
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 130
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 51
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 53
Delikatne, rozpływające się w ustach placuszki. Idealne na śniadanie. Dodatek...
Odsłon: 70
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 130
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 51
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 53
Delikatne, rozpływające się w ustach placuszki. Idealne na śniadanie. Dodatek...
Odsłon: 70
Składniki
Wykonanie: Twaróg rozgnieść dobrze widelcem, wymieszać z mąką, masłem i solą do smaku. Zagnieść ciasto, po czym chwilę schłodzić w lodówce.
Następnie formować na dłoni kule i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lekko je spłaszczając.
Posmarować rozmąconym żółtkiem, posypać startym serem. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.