Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326263
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12038
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16701
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5419
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326263
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12038
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16701
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5419
Składniki
Sparzyć i obrać pomidory, pokroić w kostkę. Do garnka włożyć: pokrojone pomidory i warzywa. Wlać około 1,5 litra wody. Gotować na wolnym ogniu do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Wbić jajko do mielonego mięsa, doprawić solą i pieprzem. Uformować małe pulpeciki. Obtoczyć w mące, wrzucić do wywaru. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować jeszcze około 20 minut.
Można dodać śmietanę i natkę pietruszki.