Do góry

Dania główne Przepis na:

Pomidorowa z pulpecikami.

Pomidorowa z pulpecikami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 636

Dodano:

Odsłon: 2651

Danie jednogarnkowe.

Składniki

  • 3 większe dojrzałe pomidory,
  • 300g mielonego mięsa z indyka,
  • 1 marchewka, 1 pietruszka, po kawału selera i pora,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki mąki,
  • sól, pieprz.
1-2 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Sparzyć i obrać pomidory, pokroić w kostkę.
    Do garnka włożyć: pokrojone pomidory i warzywa. Wlać około 1,5 litra wody.
    Gotować na wolnym ogniu do momentu, aż warzywa będą miękkie.

  2. Wbić jajko do mielonego mięsa, doprawić solą i pieprzem.
    Uformować małe pulpeciki. Obtoczyć w mące, wrzucić do wywaru.
    Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Gotować jeszcze około 20 minut.

  3. Można dodać śmietanę i natkę pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń