Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto prosty przepis na placki z batatów czyli słodkich ziemniaków. Szybkie w wykonaniu, smaczne i zdrowe. Nie zawierają glutenu, za to mnóstwo zdrowych składników. Idealnie smakują z rukolą i awokado
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 46
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 124
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4189
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 46
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 124
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4189
Składniki
Ugotuj batata, zgnieć go widelcem na pure. Do miski włóż pure z batatów, dodaj roztrzepane jajka, mąkę kokosową i przyprawy. Wymieszaj dokładnie na ciasto. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i łyżką nałóż porcję ciasta na placki. Smaż aż pęcherzyki powietrza pokażą się na placku, następnie, przewróć placka na drugą stronę i smaż aż lekko się zrumieni. Powtórz tę samą czynność z pozostałym ciastem. Jeśli używasz jogurtu lub śmietankę kokosowa przełóż ją do kubeczka, dodaj posiekane zioła. Awokado przekrój na pół, wyjmuj pestkę i nożem, jeszcze w skórce, pokrój w kostkę. Na porcje placków wyłóż rukolę, polej śmietanką kokosową i dodaj awokado. SMACZNEGO