Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W pestce awokado drzemie wiele zdrowotnych właściwości.Min:zawiera mnóstwo błonnika,wzmacnia system odpornościowy,ma działanie antywirusowe i antybakteryjne,jest bogata w minerały i witaminy oraz przeciwutleniacze.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3508
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 237
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3508
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 237
Składniki
Po wyjęciu pestki z awokado myję ją a następnie wycieram suchym ręcznikiem papierowym. Odkładam pestkę na 2-3 dni w suche miejsce (ja jej nie wystawiam na bezpośrednie słońce) Po tym czasie obieram pestkę ze skorupki i ścieram na tarce na najmniejszych oczkach (zmienia kolor na czerwony) i przesypuję do słoiczka.Można również zmielić np w młynku do kawy . Taką "przyprawę" można dodawać do koktajli,posypywać nią sałatki,kanapki,dodawać do zup.Ma gorzki smak ale w połączeniu z potrawami to nie przeszkadza :)