Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielony groszek to doskonałe źródło błonnika pokarmowego, który w połączeniu z razowym makaronem to niezwykle sycące danie. A przy tym bardzo zdrowe i smaczne!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5189
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 774
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11567
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5004
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1250
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5189
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 774
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11567
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5004
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1250
Składniki
W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i podsmażamy na niej pieczarki wraz z dodatkiem soli, pieprzu oraz przeciśniętego czosnku. W drugim garnku dotujemy mrożony groszek.
Do dużej miski przekładamy ugotowany makaron, podsmażone pieczarki oraz groszek. Całość mieszamy i pozostawiamy na chwilę by lekko ostygło – nie dodajemy jogurtu do gorących produktów, ponieważ sie zważy i całość będzie wyglądała niesmacznie, a przede wszystkim będzie źle smakować. Następnie dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego, posiekany koperek oraz przyprawy. Całość mieszamy i ewentualnie doprawiamy dodatkowo przyprawami.