Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, upały zadomowiły się już u nas na dobre, więc chciałabym zaproponować coś na ochłodzenie i orzeźwienie. Polecam do tego pyszną domową lemoniadę z ananasem, jest bardzo smaczna i orzeźwiająca.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7934
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1234
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13704
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7934
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1234
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13704
Składniki
Do rondelka przekładam cukier, dodaję szklankę wody, mieszam i zagotowuję. Po zagotowaniu wodę odstawiam do wystudzenia. Ananasa obieram, wycinam gniazda nasienne, usuwam rdzeń, kroję na mniejsze kawałki i przekładam do pojemnika. Dodaję łyżeczkę cynamonu, szklankę wody (dzięki wodzie będzie łatwiej przecedzić ananasa) i rozdrabniam blenderem. Następnie rozdrobniony ananas przecedzam przez sitko, tak aby na sicie pozostały tylko włókna z ananasa. Z cytryn wyciskam sok i również przecedzam przez sitko, aby żadna mała pestka nie trafiła do lemoniady. Dodaję wodę, wystudzoną wodę z cukrem i dokładnie mieszam – lemoniada jest gotowa. Lemoniadę podaję dobrze schłodzoną lub z kostkami lodu. Życzę przyjemnego orzeźwienia i smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa