Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, proste i pyszne rogaliki.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 976
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5554
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8705
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17915
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 976
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5554
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8705
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17915
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy pokrojone masło, siekamy oraz wlewamy śmietanę. Zagniatamy ciasto, owijamy folią i chowamy na 1 godzinę do lodówki (moje leżało całą noc) Ciasto dzielimy na mniejsze części, cienko wałkujemy na okrąg mniej więcej na 20 cm. Okrąg dzielimy na 8 części, nakładamy marmoladę i zwijamy rogaliki. Tak samo postępujemy z pozostałym ciastem. Pieczemy w 200 st. C ok. 20 minut (każdy piekarnik inaczej piecze) Rogaliki mają nam się pięknie zarumienić i muszą być upieczone w środku. Posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego :)