Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada boczkowa

Rolada boczkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 583

Dodano:

Odsłon: 9680

Smaczna, swojska wędlina na kanapkę.

Składniki

  • płat boczku surowego
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • majeranek
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Z boczku wykrawamy kostki (jeżeli są), solimy, oprószamy pieprzem, majerankiem roztartym wcześniej w dłoniach i przeciśniętym czosnkiem z obydwu stron. Zostawiamy na pół godziny. Zwijamy roladę, obwiązujemy sznurkiem. Pieczemy 1,5 godz. w temp.180 st. przykryty folią aluminiową lub w rękawie do pieczenia. Ostatnie 10 minut odkrywamy i dopiekamy z góry. Pyszny na ciepło i na zimno do kanapek.

  2. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń