Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-10-2017
Kurczak to częsty gość na moim talerzu. Cenię go za smaczne i delikatne mięso oraz sporą zawartość białka. Lubię dodawać mu smaku i wplatać go w rozmaite połączenia składnikowe. Tym razem idealnie połączył się z zielonym pesto, które podczas pieczenia dodało mu aromatu i niezwykłej soczystości. Do tego suszone pomidory i wyrazista szynka parmeńska, które pozwoliły na jeszcze większą grę smaków i aromatów. Roladki podałam z moją ulubioną remuladą duńską. Kocham takie połączenia! :)
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 82
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9005
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 111
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 82
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9005
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 111
Składniki
Pierś z kurczaka dzielimy na filety i rozbijamy je delikatnie przez folię spożywczą (aby zapobiec przerwaniu się mięsa). Rozbite filety układamy na kawałkach szynki parmeńskiej, smarujemy je pesto z oregano (lub innym ulubionym), a na wierzch układamy pokrojone suszone pomidory. Całość zawijamy w roladki, układamy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą z oliwek i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy około 25 - 30 minut.
Gotowe roladki podajemy z ulubionymi dodatkami. Świetnie sprawdzą się lekkie sałatki oraz sosy. Ja podałam je z moją ulubioną remuladą duńską. Życzę smacznego! :)