Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty przepis na obiad. Kolorowy i wyśmienity smak rozweselą każdy stół.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Przekładamy w miseczkę dodajemy 1 łyżkę oliwy oraz przyprawę i wstawiamy do lodówki. W tym czasie gotujemy ryż wedle instrukcji na opakowaniu. Kroimy paprykę oraz cebulkę w kostkę. Wyjmujemy mięso i wszystko razem podsmażamy na patelni. Do miski z warzywami dodajemy kukurydzę, majonez oraz jogurt naturalny, sól pieprz do smaku - całość mieszamy. Na ryż wykładamy mięso oraz warzywa w sosie.