Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, smaczna i pożywna - czego chcieć więcej?
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 172
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 132
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16171
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 79
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 193
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 707
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 172
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 132
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16171
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 79
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 193
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 707
Składniki
Pierś z indyka kroimy w kostkę, przyprawiamy ją solą, pieprzem i bazylią suszoną. Wrzucamy ją do miski, zawijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie wyjmujemy pierś i smażymy na rumiano.
Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki kroimy w grubszą kostkę i podsmażamy na rumiano. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Do miski wrzucamy podsmażoną pierś z indyka i pieczarki, ugotowany makaron, posiekany szczypiorek, fasolę, kukurydzę oraz pokrojone w kostkę ugotowane jajka. Całość mieszamy.
W miseczce mieszamy jogurt naturalny z solą, pieprzem oraz odrobiną czosnku granulowanego. Zalewamy sałatkę sosem i dokładnie mieszamy.