Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2005 Ocena: 45277

Dodano:

Odsłon: 5465

E, bo to na serio było tak…Zawsze gotujemy ryż w dużym garnku, co by się nie pozlepiał. W czasie wsypywania ryżu z pojemnika, kotełł się zaplątał o nogi i sieM wsypało. Oj! Wsypało! Jednak nie ma tego złego…powstały dwa dania i deser.

Składniki

  • 1/2 szklanki ryżu
  • 2 jajka
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 mała puszka groszku
  • 5 sztuk świeżych daktyli
  • 1 słoiczek kaparów
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy na sypko.
    (proporcje dostosowane do przepisu)
    Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę.
    Groszek, kukurydzę i kapary, odcedzamy z zalewy.
    Z daktyli usuwamy pestki, kroimy w kostkę.
    Wszystkie składniki łączymy ze sobą (tuńczyk wraz z zalewą), dodajemy majonez. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń