Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka, chrupiąca sałatka z marchewki, idealna na śniadanie i lekką kolację.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3505
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 236
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3505
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 236
Składniki
Marchew obrać i obciąć końce. Najlepiej spiralną krajalnicą pokroić marchew na długie cienkie paski, lub zetrzeć na tarce. Startą przełożyć do miski zalać niewielką ilością ciepłej przegotowanej wody, dodać 1 łyżeczkę cukru, odstawić. Żurawinę zalać gorącą wodą, odrobinę posłodzić.posłodzić. Po ok. 10 minutach wiórki marchwi przełożyć na talerz, posypać żurawiną, posiekanymi orzechami, udekorować kiełkami. Całość polewamy octem zmieszanym z miodem lub syropem.