Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka żydowska z przepiórczymi jajkami

Sałatka żydowska z przepiórczymi jajkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 795 Ocena: 15424

Dodano:

Odsłon: 70018

Sałatkę zrobiłem wg przepisu z kursu Koła Gospodyń Wiejskich ( początek lat 70-tych ), z tym, że jaja kurze zastąpiłem jakami przepiórczymi.

Składniki

  • 18 sz jajek przepiórczych
  • 350 g ziemniaków
  • 300 g cebuli
  • 300 g majonezu
  • 1 szalotka
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka i ziemniaki ugotowane w mundurkach po ostudzeniu, obrałem, pokroiłem je w kostkę. Cebulę i szalotkę posiekałem. Wszystko wymieszałem z majonezem, przyprawiłem solą, sokiem z cytryny i pieprzem do smaku. Wstawiłem do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 05 lutego Obserwatorze gratulujemy, Twój przepis to hit ubiegłego miesiąca!
https://smaker.pl/newsy-najpopularniejsze-przepisy-styczen-2019,1900984,a,.html

Pozdrawiamy! :)
Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 07 stycznia Takie stare a w dodatku przepisy z KGW są na wagę złota.Też mam dużo z tamtych lat przepisów, właśnie z KGW, które prowadziły moje sąsiadki.:) Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 05 stycznia Uszlachetniona salatka ziemniaczana. Stare przepisa sa ogromna inspiracja. Odpowiedzi: 2 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marysia11082 04 stycznia Jak fajnie że korzystasz jeszcze ze starych przepisów. Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń