Do góry

Śniadania Przepis na:

Schab z suszonymi pomidorami i majerankiem

Schab z suszonymi pomidorami i majerankiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7712

Dodano:

Odsłon: 8991

idealny do kanapek jak i na gorąco :)

Składniki

  • 1,5 kg schabu
  • 10 suszonych pomidorów z oleju
  • sól, pieprz, czosnek, papryka w proszku, majeranek
  • 1 łyżka smalcu
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Schab umyć i osuszyć. Ostrym nożem robić w schabie 10 dziur, do każdej z nich wcisnąć suszonego pomidora. 2 ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. Czosnek wymieszać z solą i natrzeć schab. Następnie mięso oprószyć papryką i dokładnie obsypać majerankiem. Wstawić na ok 20 minut do lodówki. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę (przykryć szczelnie folią aluminiową). Piec 1godzinę i 20 minut w 180 stopniach, po tym czasie naczynie odkrywamy a z blaszki zdejmujemy folię aluminiową i jeszcze przez 10-15 minut pieczemy. Mięsko jest idealne na ciepło do obiadu jak i na zimno do kanapek. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń