Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny do kanapek jak i na gorąco :)
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1304
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 121
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 53
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1304
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 121
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 53
Składniki
Schab umyć i osuszyć. Ostrym nożem robić w schabie 10 dziur, do każdej z nich wcisnąć suszonego pomidora. 2 ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. Czosnek wymieszać z solą i natrzeć schab. Następnie mięso oprószyć papryką i dokładnie obsypać majerankiem. Wstawić na ok 20 minut do lodówki. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę (przykryć szczelnie folią aluminiową). Piec 1godzinę i 20 minut w 180 stopniach, po tym czasie naczynie odkrywamy a z blaszki zdejmujemy folię aluminiową i jeszcze przez 10-15 minut pieczemy. Mięsko jest idealne na ciepło do obiadu jak i na zimno do kanapek. Smacznego