Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki serniczek na małą foremkę do popołudniowej kawki lub herbatki :)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 595
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11941
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 595
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11941
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Roztopić masło,dodać cukier i dokładnie wymieszać trzymając masę na najmniejszym ogniu. Następnie dodać ser i wymieszać cały czas delikatnie podgrzewając. Jajka roztrzepać i dodać do masy serowej szybko mieszając. Masę zagotować cały czas mieszając.Po chwili dodać budynie wymieszane dokładnie z mlekiem i zagotować szybko mieszając ok 2 min.
Masę wylać do małej foremki,posypać płatkami migdałów lub wg uznania (np kokosem),odstawić wystygnięcia a następnie wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.Smacznego:)