Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki serniczek na małą foremkę do popołudniowej kawki lub herbatki :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Składniki
Roztopić masło,dodać cukier i dokładnie wymieszać trzymając masę na najmniejszym ogniu. Następnie dodać ser i wymieszać cały czas delikatnie podgrzewając. Jajka roztrzepać i dodać do masy serowej szybko mieszając. Masę zagotować cały czas mieszając.Po chwili dodać budynie wymieszane dokładnie z mlekiem i zagotować szybko mieszając ok 2 min.
Masę wylać do małej foremki,posypać płatkami migdałów lub wg uznania (np kokosem),odstawić wystygnięcia a następnie wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.Smacznego:)