Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki ziemniak nadaje masie wilgotności, kremowości, a wręcz... mazistości. Dzięki temu niewyczuwalne jest zastosowanie chudych serów.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3854
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1332
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3854
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1332
Składniki
Batat gotuję do miękkości, studzę i przeciskam przez praskę. Twaróg mielę 2 razy, łączę z kremowym serkiem i przeciskam przez sitko. Dodaję puree batatowe i miksuję do połączenia. Żółtka ucieram ze stewią. Dodaję ekstrakt i miksuję do połączenia. Utarte jaja dodaję do serów i miksuję do połączenia. Dodaję budyń i miksuję. Białka ubijam na sztywno. Mieszam delikatnie z masą serową - do połączenia. Piekarnik rozgrzewam do 200 stopni Celsjusza. Na dole układam naczynie żaroodporne z wrzątkiem.
Tortownicę wykładam papierem do pieczenia. Przelewam sernik i wkładam do piekarnika. Od razu zmniejszam temperaturę do 180 stopni. Piekę 15 minut. Zmniejszam temperaturę do 160 stopni i piekę kolejne 15 minut. Zmniejszam do 125 stopni Celsjusza i piekę ostatni kwadrans. Studzę w piekarniku, przy uchylonych drzwikach. Wkładam na noc do lodówki. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem.